Warme truiendag

De Trui van 2015

Heel Nederland in een trui! Brei je mee?

Warme Truiendag, de nationale energiebespaaractie die sinds 2007 in Nederland wordt georganiseerd, vroeg Bedtime for Bonzo een icoontrui te ontwerpen voor de editie van 2015. Een trui die je heerlijk warm houdt bij een graad of 17 en helemaal van nu is. De Trui van 2015 loopt als rode draad door Warme Truiendag. Het concept “De Trui van …” is een zoektocht naar een ideale en eigentijdse vorm van thermoregulatie en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en zal de komende jaren worden herhaald. In samenwerking met kunstenaars, mode- en productontwerpers en wetenschappers.

Op Warme Truiendag zetten we de verwarming een of twee graden lager en trekken we allemaal een lekkere warme trui aan. Zo bespaar je veel energie zonder verlies van comfort. Om er 6 februari a.s. schitterend uit te zien en de voorpret te vergroten kan je aan de slag met De Trui van 2015.

Het ontwerp

Download hier het breipatroon voor vrouwen: voorpagina (.pdf) en achterpagina (.pdf) of als Word bestand (4 pagina’s)

Het patroon voor de kindertrui

Bekijk hier alle foto’s

Het patroon is voor vrouwen in maat S/M en L. Breinaalden maat 10, dat breit lekker door. Carolien heeft voor De Trui van 2015 gekozen voor Finse wol van Tjockt in de kleur “Sun”, een warme en opvallende kleur. Binnenkort is ook het patroon voor mannen beschikbaar.
Brei met ons mee! En laat het weten via Twitter @warmetruiendag #ikbreimee of Facebook. Zet ‘m op!
Heel Nederland in een trui voor het klimaat.

Credits foto en breipatroon: model Lavalu, fotografie Eva Broekema ontwerp trui Bedtime for Bonzo haar en make-up Niels Jansen styling Annet Veerbeek productie Anne-Marie Pronk grafisch ontwerp patroon Het Paradijs Arnhem.

Een selectie van de foto’s